FRILANDSKOTELET MED LØG, ASPARGES, BASILIKUM OG NYE KARTOFLER

I POSEN :

• Kotelet

• Løg

• Hvidløg

• Grønne asparges

• Kartofler

• Citron

• Basilikum

ØVRIGE INGREDIENSER:

• Salt/peber

• Oliven eller rapsolie

 

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min.)

Start med at skylle kartoflerne grundigt for jord og kom dem i en gryde med vand så det dækker og et godt skud salt. Vent med at tænde under dem.

Pil alle løgene. Snit hvidløgsfedene fint med en kniv og skær resten af løgene i grove chunks - ca. 3x3 cm. Knæk bunden af aspargesne og skyl dem i koldt vand. Skær dem i stykker på 2-3 cm længde. Snit basilikummen groft, snit gerne en del af stilkene med.

Tænd for kartoflerne og bring dem i kog. Når de har kogt ca. 2 minutter, slukker du for gryden og lader kartoflerne trække færdig. Nye kartofler må aldrig buldrekoge til de er møre.

Sæt en gryde over ved mellem varme med et par spsk god olie (oliven eller raps). Gryden skal være stor nok til at alle løgene kan ligge i et lag på bunden, uden at ligge oven på hinanden. Tilsæt alle løgene og lad dem sautere stille og roligt, det vil sige at de steger, men uden at tage farve. Skru ned for gryden hvis der er tegn på at de begynder at brune.

Sæt en pande over ved høj varme, krydr koteletterne grundigt med salt og peber og steg dem ca. 4 min på hver side. Lad dem hvile 2 minutter bagefter.

Når løgene er blevet møre tilsætter du aspargesne, lader dem sautere med et par minutter. Tilsæt derefter fintrevet skal af citronen, basilikum og saften fra halvdelen af citronen. Rør rundt et par gange, krydr med salt og peber og servér med kotelet og kartofler til. Velbekomme!