CESAR SALAT MED SPRØDE CROUTONER, BORNHOLMSK BACON OG ANSJOS DRESSING

 I POSEN :

• Bacon

• Romaine salat

• Ansjonsdressing

• Persille

• Brød

• Vesterhavsost

• Citron

ØVRIGE INGREDIENSER:

• Salt/peber

• Oliven eller rapsolie

 

 FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min.)

Start med at skære brødet i små tern, ca. på størrelse med en spilleterning. Rist det stille og roligt på en pande i par spsk god olie (oliven eller raps) og krydr det godt med salt og peber. Giv hvidløgsfedene et lille tryk med håndfladen, så de giver efter, men ikke bliver most og skallen stadig er på. Først når croutonerne er sprøde og gyldne, tilsætter du hvidløget til panden og lader det stege et minuts tid. Sving eller rør rundt et par gange og hæld dem over på fedtsugende papir. På den måde undgår du at hvidløgsmagen bliver for kraftig eller bitter.

Skær baconen ud i stykker på ca. 2x1 cm. Varm en pande op ved mellem varme og steg baconen stille og roligt. Du behøves ikke tilsætte olie, baconen steger i det fedt den smider. Steg baconen gylden og sprød. Pas på med at røre for meget i panden, så køler du nemlig kødet ned og det stopper stegningen.

Skyl salaten og pluk den ud i blade og pluk persillen ud i blade. Riv osten groft og citronen på den fine side af et rivejern.

Kom dressingen ned i bunden af en stor åben skål. Tilsæt, salat, persille, revet ost, revet citronskål, saften fra halvdelen af citronen og godt med friskkværnet peber.

Vend det hele rundt, så dressingen bliver fordelt over hele salaten. Anret i en dyb tallerken med lidt olivenolie, bacon og brødcroutoner henover. Velbekomme!