Stegt frilandskylling med dampet spidskål, tomater og oliven

 I POSEN :

• Kylling

• Spidskål

• Kartofler

• Persille

• Tomater

• Hvidløg

 

ØVRIGE INGREDIENSER:

• Salt/peber

• Oliven eller rapsolie

 

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min.)

Skyl kartoflerne grundigt for jord. Del dem en enkelt gang på midten.

Skær spidskålen i 3 lige store dele, fjern det meste af stokken, men lad lidt blive tilbage, så den stadig holder sammen på kålen.

Pil hvidløget og skær det i tynde skiver. Hak persilen fint, snit gerne nogle af stilkene med, helt fint.

Sæt en pande over ved mellem varme med en smule olie. Læg kyllingen på skindsiden af lad den ligge der ca. 5 min. til skindet er helt sprødt og gyldent. Derefter kan du vende det og stege det færdigt stille og roligt på den anden side. Også ca. 5 min. Lad kyllingen trække et par minutter inden servering.

Kom kartoflerne i en gryde med vand så det dækker og tænd for kartofler, når du vender kyllingen. Bring dem i kog og lad dem småkoge i ca. 2-3 minutter. Hæld derefter vandet væk og tilsæt nyt vand, så kartoflerne er ca. 1/3 dækket og læg forsigtigt spidskålen oven på kartoflerne.

Lad det dampe sammen ved mellem varme ca. 3-4 minutter til kålet begynder at blive mørt. Hæld vandet væk igen og tilsæt et par spsk god olie (oliven eller raps), tomater og hvidløg. Lad det sautere stille og roligt uden at tage farve til hvidløgen er mør, og tomaterne er begyndt at sprække.

Krydr det hele grundigt med salt og peber, kom oliven og persille ved og servér med kyllingen på siden. Velbekomme!