Nye kartofler med brunet smørsauce, dampet spidskål og nødder

I POSEN :

• Nye kartofler

• Smør

• Spidskål

• Nødder

• Citron

• Løvstikke

 

ØVRIGE INGREDIENSER:

• Salt/peber

• Oliven eller rapsolie

 

FREMGANGSMÅDE

(ca. 40 min.)

Start med at skylle kartoflerne grundigt for jord og kom dem i en gryde med vand så det dækker og et godt skud salt. Kom låg på og bring gryden i kog. Sluk for gryden når den har kogt i ca. 2 minutter og lad kartoflerne trække færdig. Ca. 10 minutter.

Hak nødderne groft igennem et par gange.

Kom smørret i en kasserolle ved mellem varme. Når smørret er smeltet bruser det op og begynder at bruse. Hold øje med smørret og pisk i det indtil det begynder at brune og dufte af hasselnødder. Når det er nøddebrunt og gyldent fjerner du gryden fra varmen. Lad det køle en smule og tilsæt nøddeblandingen. 

Kom spidskålet i en gryde med skærefladen nedad. Sørg for at gryden er så stor at alt spidskålet kan ligge på bunden og ikke ovenpå hinanden. Tilsæt en smule vand, så det lige dækker bunden. Tænd under gryden og lad spidskålet dampe under låg til det er mørt, ca. 5-7 minutter.

Mens spidskålet damper, hakker du løvstikken fint, både stilke og blade.

Anret kartofler og spidskål på en tallerken, kom smørsaucen henover og krydder med løvstikken. Velbekomme!