Krydrede oksekødboller med cremede hvedekerner, rygeost og grønne asparges

I POSEN :

• Oksehakkekød

• Hvedekerner

• Rygeostcreme

• Hvidløg

• Asparges

• Skalotteløg

• Krydderiblanding

• Daggammelt brød

• Basilikum

 

ØVRIGE INGREDIENSER:

• Salt/peber

• Oliven eller rapsolie

 

FREMGANGSMÅDE

(ca. 40 min.)

Start med at komme hvedekernerne i en sigte og skyl dem grundigt under rindende, koldt vand. Kom dem i en gryde med rigeligt vand og salt og kog dem stille og roligt til de er møre, ca. 20 minutter.

Tag skrællen af hvidløg og skalotteløg og snit begge dele fint. Knæk bunden af aspargesne og skær dem i ca. 2-3 cm lange stykker.

Kom oksekødet i en skål og smuldr brødet ned i. Tilsæt krydderiblandingen og salt og peber og ælt det grundigt igennem. Form ca. 5 små kugler per person og steg dem i en smule olie ved god varme, så de får en fin stegeskorpe hele vejen rundt.

Når hvedekernerne er møre, hælder du alt vandet fra og kommer dem over i en skål. Sæt gryden over ved mellem varme og sautér løgene stille og rolig,t uden at de tager farve, i et par spsk god olie (oliven eller raps). Når de er møre tilsætter du aspargesne og lader dem sautere med et minut. Tilsæt hvedekerner og rygeost og rør det rundt et par gange. Smag til med salt og peber og anret en stor skefuld i bunden af en tallerken med kødbollerne ovenpå, og basilikumblade ud over. Velbekomme!