Mørbrad med stegte, nye kartofler, asparges og salat med mandler

• Svinemørbrad

• Asparges

• Kartofler

• Salat

• Mandler

• Citron

• Skalotteløg

• Dild

Fremgangsmåde

(ca. 40 min.)

Start med at vaske kartoflerne grundigt. Del dem en gang på midten og sæt dem med skærefladen nedad i en gryde, i et lag. Kom vand i gryden, så kartoflerne er dækket 2/3 og tilsæt et par spsk god olie (oliven eller raps) og salt. Kom låg på, men vent med at tænde.

Nip de små sideskud af aspargesne og skyl dem i iskold vand. Pluk salaten ud i blade, skyl den og kom den i en skål. Snit skalotteløget i helt fine ringe og tilsæt skålen. Snit aspargesne i tynde skiver og vend i salaten. Hak mandlerne groft og snit dilden, inklusiv stilke, fint og tilsæt. 

Tænd for kartoflerne og bring dem i kog. Lad dem koge 3 min uden låg. Fjern derefter låget og lad vandet dampe væk, så de begynder at stege. Sørg for at alle kartoflerne får en flot, mørk stegeskorpe, men lad endelig være med at flytte rundt på kartoflerne. De skal bare stå på skærefladen, til de er færdige. Lad dem stå et par minutter når de er gyldne, så er de nemmere at få til at slippe gryden. 

Varm en pande op til høj varme. Tilsæt lidt olie og steg mørbraden, ca. 5 min på hver side.

Marinér salaten i saften fra citronen og lidt god olie, og servér sammen med kartofler og mørbrad. Velbekomme!