Hakkebøf med råstegte, nye kartofler og gratineret asparges

I posen :

• Hakkebøf

• Kartofler

• Asparges

• Vesterhavsost

• Løvstikke

• Hvidløg

• Timian

• Citron

Fremgangsmåde

(ca. 40 min.)

Start med at rense kartoflerne grundigt for jord, del dem på midten og kom dem på en forvarmet pande, sammen med et par spsk god olie (oliven eller raps). Undgå at røre for meget i kartoflerne, lad dem ligge så de får en fin stegeskorpe. Et par minutter før kartoflerne er møre, tilsætter du timian og hvidløgsfed til panden. Lad skallen blive på hvidløget, så brænder det ikke på.

Tænd grillen i ovnen.

Nip de små sideskud af aspargesne og skyl dem i iskoldt vand.

Hak løvstikken, både stilk og blade.

Når kartoflerne er møre hælder du dem over i et ildfast fad, så de ligger samlet i ét lag. Læg aspargesne oven på og riv osten henover. Sæt fadet i ovnen lige under grillen og lad osten smelte og blive gylden. Hold godt øje, det går stærkt.

Steg hakkebøfferne ved høj varme, ca. 4 min. på hver side. Riv citronen fint henover grøntsagerne og krydr med løvstikken. Velbekomme!