Kotelet med nye kartofler og asparges

I posen :

• Svinekotelet

• Asparges

• Kartofler

• Kapers

• Dild

• Citron

• Skalotteløg

Fremgangsmåde

(ca. 40 min.)

Start med at nippe de små sideskud af aspargesne. Skyl dem i iskold vand og læg dem til side. 

Hak kapersne fint og skær papirstynde ringe af skalotteløget. Hak dilden fint, både stilk og blade. Bland kapers, løg og dild i en lille skål, mæt blandingen med en god oliven olie (eller rapsolie) og smag til med saften fra citronen. 

Kom kartoflerne i en gryde med vand så det dækker og et godt skud salt. Lad gryden komme i kog, lad det småsimre i ca. et minut med låg på og sluk så. Nye kartofler må aldrig buldrekoge indtil de er møre. De kan sagtens trække færdig. Lad gryden stå, mens du steger koteleterne.

Sæt en pande over ved høj varme. Steg koteleterne ca. 3-4 min. på hver side og lad dem hvile nogle minutter. Tjek med en lille kniv at kartoflerne er ved at være møre (hvis ikke, så giv dem et nyt opkog).

Skyl panden og sæt den over igen ved høj varme. Rist aspargesne super kort (max 1 minut) og anret på en tallerken med kapers marinaden henover, de nye kartofler og koteletten ved siden af. Velbekomme!