Svinekæber med rødbeder og valnødder

• Svinekæber

• Rødbeder

• Syltede rødbeder

• Radichio

• Valnødder

• Persille

• Pære

Fremgangsmåde

(ca. 90 min.)

Start med at brune kæberne grundigt at i bunden af en tykbundet gryde. Dæk kødet 3/4 med vand (eller en mørk øl eller rødvin, hvis du har) og lad det simre stille og roligt i 90 min. til de er helt møre.

Skræl rødbederne og skær dem i stænger på størrelse med grove pomfritter. Vend dem med en god olie (oliven eller raps) og godt med salt og peber. Sæt dem inde når kødet har kogt i ca. 30 min. Bag dem ca. en time ved 160 grader til de er møre.

Pluk radichioen ud i blade. Hak valnødderne groft og skær pæren i små tern. Skær ligeledes de syltede rødbeder i små tern og pluk persillen ud i blade.

Kom pære, valnødder og syltede rødbeder i en skål, bland det let og mæt blandingen med en god oliven olie. 

Når kæberne er møre, krydrer du dem godt med salt og peber. Læg radichioen på en tallerken, med kæberne oven på. Kom pære/valnødde blandingen henover kødet. Anret de bagte rødbeder, ved siden af med persille henover. Velbekomme!