Cesar salat med Vesterhavsost og croutons

• Hjertesalat

• Dressing

• Persille

• Brød

• Vesterhavsost

• Citron

• Hvidløg

Fremgangsmåde

(ca. 30 min.)

Start med at skære brødet i små tern, ca. på størrelse med en spilleterning. Rist det stille og roligt på en pande i par spsk god olie (oliven eller raps) og krydr det godt med salt og peber. Giv hvidløgsfedene et lille tryk med håndfladen, så de giver efter, men ikke bliver most og skallen stadig er på. Først når croutonerne er sprøde og gyldne, tilsætter du hvidløget til panden. Sving eller rør rundt et par gange og hæld dem over på fedtsugende papir. På den måde undgår du at hvidløgsmagen bliver for kraftig eller bitter.

Skyl salaten og pluk den ud i blade og pluk persillen ud i blade. Riv osten groft og citronen på den fine side af et rivejern.

Kom dressingen ned i bunden af en stor åben skål. Tilsæt, salat, persille, revet ost, revet citronskål, saften fra halvdelen af citronen og godt med friskkværnet peber.

Vend det hele rundt, så dressingen bliver fordelt over hele salaten. Anret i en dyb tallerken med lidt olivenolie og brødcroutoner henover. Velbekomme!

(Hvis du har tilvalgt kylling til din salat, steger du det på skindsiden indtil kødet ændrer farve op igennem, vender det til allersidst og giver det et minuts tid på den anden side. Skærer det i skiver og krydrer grundigt med salt og peber.)