Onglet de Boeuf med rødbede, kapers og peberrod

• Onglet

• Kartofler

• Rødbeder

• Dild

• Æble

• Kapers

• Citron

• Peberrod

Start med at skrælle kartoflerne. Halvér dem og kom dem i en gryde med vand så det dækker og en smule salt. Vent lidt med at tænde.

Skræl rødbederne og riv dem på den grove side at et rivejern. Hak kapers fint og skær æblet i små tern. Hak dilden helt fint, inklusiv stilke. Riv citronen på den fine side af et rivejern, læg skallen til side. Kom den revne rødbede ned i en skål og tilsæt saften fra citronen, æbletern, kapers og dild. Tilsæt et par skspk god olie (oliven eller raps) og vend det hele sammen.

Varm en pande op til den er rygende varm. Krydr kødet grundigt og steg det ved hård varme, ca. 4. min på hver side. Lad det derefter hvile nogle minutter. Skær det i helt tynde skiver på tværs af fibrene. Det skal være rødt inden i, ellers er det ikke mørt. 

Når kartoflerne er møre hælder du vandet fra, tilsætter citronskallen og river peberroden fint ned i. Tilsæt et par spsk god olie (oliven eller raps) og vend rundt. Krydr med salt og peber og anret på en tallerken sammen med kødet og rødbedesalaten. Velbekomme!