Gratineret fennikel med sprødt brød, merian og ost

•  Fennikel

•  Hvidløg

•  Kartoffel

•  Merian

•  Persille

•  Brød

•  Vesterhavsost

Fremgangsmåde 

(ca. 40 min)

Start med at dele hver fennikel på langs i 4-6 både. Skær ligeledes kartoflerne i både. Skyl fennikel og kartoffel grundigt og kom dem i en gryde der er stor nok til at de kan ligge i et lag. Dæk fenniklen og kartofler ca. 1/3 med vand, eller en sjat hvidvin hvis du har, og krydr med salt. Kog stille og roligt under låg til fenniklen er helt mør, ca. 15 min.

Mens fenniklen koger, skærer du brødet i små tern, ca. 1x1 cm og rister det sprødt i en god olie (oliven eller raps) på en pande ved mellem varme. Opbevar brødternene på et fedtsugende papir til senere.

Hak persillen fint og pluk merianen ud i blade. Snit hvidløget helt fint.

Tænd grillen i din ovn på ca. 220 grader.

Når fennikel og kartoffel har kogt, hælder du vandet fra, lader dem dampe fri for det sidste vand/vin og krydrer grundigt med salt og peber, tilsætter hvidløget og marinerer det hele i et par spsk god olie og kommer det i et ildfast fad. 

Riv osten på den grove side af et rivejern henover og grill til osten er smeltet og har taget en smule farve. Hold øje med fadet - det kan pludselig gå meget hurtigt.

Servér retten med persille, merian og brødcroutoner henover den gratinerede fennikel. 

Velbekomme!