Hakkebøf med stuvede kartofler, peberrod og radiser

I posen:

• Hakkebøf

• Kartofler

• Radiser

• Agurk

• Citron

• Creme Fraiche

• Peberrod

• Dild

Fremgangsmåde

(Ca 30 min.)

Start med at gå kartoflerne efter for evt. små prikker og jord. Skær dem i stykker på ca. 2x2 cm og kom dem i en gryde med vand så det dækker, og en smule salt. Vent lidt med at tænde.

Flæk agurken på langs og skrab kernehuset ud med en ske, det skal ikke bruges. Snit agurken i skiver på ca. 0.5cm tykkelse. Flæk også radiserne på langs. Behold gerne toppen på, men sørg for at den er renset grundigt.

Tænd for kartoflerne.

Kom agurk og radiser i en skål, riv halvdelen af citronen henover. Hak dilden fint, med stilke og det hele og tilsæt skålen. Vend det hele rundt og tilsæt saften fra citronen og et par spsk god olie (oliven eller raps) lige inden servering.  

Sæt en pande over ved høj varme med en smule olie. Krydr hakkebøfferne grundigt med salt og peber og steg dem ca. 4-5 min på hver side. Skru evt. en smule ned når bøffen har fået en flot stegeskorpe.

Når kartoflerne er møre trækker du gryden af blusset, hælder du vandet fra, tilsætter et par spsk god olie (oliven eller raps) og tilsætter creme fraichen. Riv peberroden fint ned i gryden og smag til med salt og peber. Anret kartoflerne sammen med bøffen og agurkesalaten på en tallerken. Velbekomme!