Kogte rødbeder med rygeost, salat og agurk

• Rødbeder

• Rygeost

• Pære

• Ramsløg

• Salat

• Citron

Fremgangsmåde

(ca. 30 min.)

Start med at skrælle rødbederne. Skær dem ud i grove chunks, ca. på størrelse med en tændstiksæske. Kom dem i en gryde med vand, så det dækker og lidt salt. Tænd for gryden og lad dem koge stille og roligt til de er møre - ca. 10-15 min.

Flæk agurken på langs og skrab kernehuset ud. Skær den i skiver og læg til side.

Pluk salaten ud i blade. Skær (ikke hak) ramsløget ud i stykker ca. på størrelse med et frimærke og skær pæren i små tern.

Når rødbederne er møre, hælder du vandet fra, tilsætter et par spsk god olie (oliven elle raps), krydrer med salt og peber og kommer salat, ramsløg, agurker og pærer ned i gryden. Vend det hele rundt et par gange, riv citronen fint ud over og anret på en tallerken med det samme, med små klatter rygeost rundt omkring.

Velbekomme!