Frilandskotelet med ramsløg og spidskål

• Frilands nakkekotelet

• Ramsløg

• Nødder

• Spidskål

• Citron

• Kartofler

Fremgangsmåde

(ca. 40 min.)

Start med at rense kartoflerne for evt urenheder. Skær dem over på midten. Vælg en gryde der er stor nok til at alle kartoflerne kan stå med skærefladen på bunden i et lag. Tilsæt vand, så det dækker ca. 3/4 af kartoflerne, salt og et par spsk god olie (oliven eller raps) eller alternativt et par klatter smør. Vent med at tænde.

Riv citronen på den fine side af et rivejern. Hak nøddeblandingen groft og rist den på en tør pande til den har taget en smule farve.  

Blend ramsløget i en blender med en god olie og saften fra halvdelen af citronen til en lind pesto. Vend nøddeblandingen i pestoen, smag den til med salt og peber og sæt til side.

Tænd for kartoflerne. Lad dem koge stille og roligt de første 5 minutter med låg på. Fjern derefter låget og lad vandet koge væk så de begynder at stege. Lad dem  få en god, mørk stegeskorpe og sluk så for gryden. Du skal ikke røre eller flytte på kartoflerne under tilberedningen, kun hvis de skulle være væltet og ikke står på skærefladen. Lad dem hvile 5 minutter før du forsøger at fjerne dem fra gryden.

Mens kartoflerne koger sætter du en gryde over ved mellem varme, med en mængde vand der lige dækker bunden. Kom spidskålet med skærefladen nedad og lidt salt ned i. Damp spidskålet ved mellem varme i ca. 4-5 min. til det er mørt.

Krydr koteleterne grundigt med salt og peber og steg dem på en godt varm pande, ca. 3-4 min på hver side og anret med de stegte kartofler, spidskål, pesto og lidt revet citronskal henover. Velbekomme!