Osso Buco med ramsløgs/kartoffelmos og salat

I posen:

• Kalveskank 

• Tomatpure

• Kartofler

• Ramsløg

• Salat

• Timian

• Citron

• Valnødder

Fremgangsmåde

(Ca 90 min.)

Start med at brune kødet grundigt af i en gryde der er stor nok til at kødet kan lægge i et lag. Når det er brunet tilsætter du tomatpuré og timian og dækker det med vand, eller rødvin hvis du har. Lad det simre under låg i 90 min. til det er mørt.

Imellemtiden skræller du kartoflerne og kommer dem i en gryde med vand og salt. Tænd for gryden når kødet har simret i en time. 

Blend ramsløgene med rigeligt god olie (oliven eller raps) til en lind puré og sæt til side til senere.

Pluk hjertesalaten ud i blade og kom dem i en skål. Hak valnødderne groft og tilsæt til skålen. Riv også citronen fint ned i skålen. Lige inden serveringen marinerer du salaten med citronsaft og et par spsk god olie og vender det hele godt rundt.

Når kartoflerne er møre hælder du vandet fra, lader det sidste vand dampe væk og moser kartoflerne groft med en gaffel eller piskeris. Tilsæt ramsløgspuréen og vend rundt et par gange. Undlad at røre puréen helt ud i kartoflerne, men lad den bare lige marmorere mosen. Smag til med salt og peber.

Krydr kødet grundigt med salt og peber og anret sammen med salat og mos på en tallerken. Velbekomme!