Kalvespidsbryst med kapers/kørvel marinade, stegt fennikel og selleri

• Kalvebryst

• Fennikel

• Kapers

• Kørvel

• Selleri

• Citron

• Skalotteløg

• Zitauerløg

• Timian

Fremgangsmåde

(Ca 70 - 90 min.)

Start med at skrælle zitauerløget og halvér det. Kom kødet i en gryde, dæk det med vand og tilsæt timian og løg og krydr det hele grundigt med salt og peber. Lad det simre stille og roligt under låg i en time til halvanden, til det er mørt.

Tænd ovnen på 140 grader.

Skræl selleriet og kom det i et ildfast fad. Gnid det godt med en smule olie, krydr det med masser af salt, helst fin eller flagesalt, og kom det i ovnen. Til to personer er der ca. et halvt selleri og så skal det bage ca. 1 time. Når selleriet er mørt, skal det dækkes med sølvpapir i ca. 5 min,  inden servering, så det kan trække og ”fordele” saltet.  

Mens kødet og selleriet tilbereder kan du skære fenniklen ud i både, ca. 6 på en fennikel. Kom dem i en gryde der er stor nok til at de kan ligge i et lag. Kom vand i gryden, så det bare lige dækker bunden, (eller en sjat hvidvin hvis du har) og krydr med salt. Tilsæt også et par spsk god olie (oliven eller raps). 20 min. inden kødet er færdig, sætter du fenniklen til at koge og stille og roligt under låg i ca. 10 min, fjern så låget, skru op for gryden og lad vandet dampe væk, så fenniklen begynder at stege.

Riv citronen på den fine side af et rivejern og gem til senere.

Hak kapers og skalotteløg meget fint. Pluk kørvelen af stilkene, hak bladene fint og snit stilkene ultra fint. Bland det hele i en lille skål, mæt blandingen med en god olie (oliven eller raps) og smag til med saften fra citronen. Den må godt være til den syrlige side.

Anret fennikel og selleri på en tallerken, drys citronskalen henover. Kom kødet ved siden af og dæk det med kapers/kørvelmarinaden. Velbekomme!