Dalbakkegårdkylling med dampet porre, ramsløgs- pesto og hasselnødder

• Dalbakkegaard kylling

• Ramsløg

• Hasselnødder

• Porre

• Citron

• Blomkål

Fremgangsmåde

(ca. 30 min.)

Start med at rense porrerne for evt. jord. Kom dem i en gryde med en smule vand, så det lige dækker bunden af gryden, og salt. Læg låg på, men vent med at tænde.

Rist hasselnødderne på en tør pande til de har taget farve og hak dem groft.   

Riv citronen på den fine side af et rivejern og gem skallen til senere.

Blend ramsløget med en god olie (oliven eller raps) til en lind pesto. Eller hak det superfint med en kniv, hvis du ikke har en blender. Vend hasselnødderne i pestoen og krydder den godt med salt og peber og smag den til med noget af saften fra citronen.

Læg kyllingekødet på en mellemvarm pande og tænd samtidig for gryden med porrer. Steg kyllingen det på skindsiden, stille og roligt til kødet skifter farve 2/3 op, vend det derefter og steg det kort et par minutter på den anden side.

Pluk i mellemtiden blomkålen ud i små buketter, ca. 1x1 cm og skær stilken i tern på samme størrelse.

Når porren er helt mør, hælder du evt resterende vand væk, krydrer med salt, peber og citronskal. Anretter på en tallerken med de rå blomkålsbuketter og pestoen henover, og kyllingen ved siden af. Velbekomme!