Dalbakkegård kylling med citron, broccoli og timian

  • Dalbakkegård kylling
  • Kartofler
  • Karse
  • Citron
  • Broccoli
  • Granatæble
  • Hvidløg
  • Timian

ca. 40 min. tilberedningstid

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 140 grader. Sæt en pande over ved høj varme og brun kyllingen af på skindsiden. Skær samtidig et par skiver citron og karamelisser dem på panden sammen med kyllingen. Læg kyllingen i et smurt ildfast fad og krydr den grundigt med salt og peber. Gem citronen til senere. Kyllingen skal have ca. 20 min. men vent lidt med at sætte den ind!

Gå kartoflerne efter for sorte pletter, men lad skrællen blive på. Skær dem i grove stykker ca. 2x2 cm og sæt dem over at stege på en mellemvarm pande til de er gyldne og møre, sammen med timian og hvidløg. Lad skallen blive på hvidløget, så det ikke brænder på. Lad være med at røre for meget i kartoflerne, da det køler panden ned og stopper stegningen. Sæt kyllingen ind i ovnen når du tænder for kartoflerne.

Del broccolien i  2 stykker (eller ét stykke per person hvis du laver mad til flere). Skær fra toppen og ned langs stokken, så du får masser af stok med. Kom broccolien i en gryde, med en mændge vand der lige kan dække bunden af gryden. Tilsæt salt og kog under låg til stokken lige er  mør - ca. 5 min.

Krydr kartoflerne grundigt. Klem juicen fra den stegte citron ud over kyllingen og anret broccolien med karse og granatæble. Velbekomme!