Onglet au Boeuf med blomkål og merian

•   Onglet 

•   Blomkål  

•   Skorzonerrødder

•   Merian

•   Citron

•   Oliven

Fremgangsmåde

(Ca 40 min.)

Start med at tænde ovnen på 160 grader. 

Skyl og skræl dernæst skorzonerrødderne. Skær dem i 4-5cm lange stave og læg dem til side, dækket med vand, i en skål.

Læg blomkålet i en skål. Lad det være så helt som muligt, du skal altså ikke skære det ud eller fjerne stokken, kun evt blade. Kom et par spsk god olie (oliven eller raps) henover, krydr godt med salt og peber og riv citronen, på den fine side, henover. Læg nu blomkålet i et ildfast fad,  kom alt olien fra skålen henover og dæk fadet med sølvpapir. Blomkålet skal bage ca. 20 min. men vent lidt med at sætte faddet i ovnen.

Sæt en pande over på mellemvarme og steg skorzonerrødderne, i en smule olie, et par minutter, så de tager farve. Når de er gyldne tager du dem af panden og lægger dem på en tallerken. Sæt fadet med blomkål i ovnen nu.

Skyl panden du brugte til skorzonerrødder og kom ny olie på og skru op på højeste blus. Når panden er brandvarm krydrer du kødet grundigt med salt og peber og steger det ca. 3-4 minutter på hver side. Det er vigtigt at panden er brandvarm under hele stegningen. Lad det hvile nogle minutter. Sæt evt. tallerkenen med skorzonerrødder ind i ovnen, så de ikke bliver kolde.

Pluk merianen ud i blade og kom den henover blomkålet, sammen med oliven. Skær kødet i tynde skiver på langs af fibrene og servér sammen med skorzonerrødder og blomkål Velbekomme!