Frilands svinekotelet med endive og dild

  • Svinekoteletter
  • Kartofler
  • Dild
  • Citron
  • Endive
  • Creme fraiche
  • Syltede løg

Fremgangsmåde 

(ca. 40 min.)

Start med at gå kartoflerne efter for jord og evt. sorte pletter. Skær dem derefter i tern på ca. 2x2 cm. Kom dem i en gryde med vand så det dækker og en smule salt. Vent med at tænde under gryden.

Skær bunden af endiven og pluk den ud i hele blade. Hak dilden fint, både stilke og blade. Hak de syltede løg groft. Læg det hele til side til senere.

Tænd under gryden med kartofler. lad dem koge stille og roligt til de er møre, ca. 10 - 15 min. Samtidig med du tænder for kartoflerne, sætter du en pande over høj varme. Tilsæt en smule olie og når panden er varm, steger du koteletterne ca. 3 min på hver side. Lad dem hvile et par minutter, efter stegning.

Når kartoflerne er møre, hælder du vandet fra, slukker blusset under gryden og tilsætter dild og creme fraiche. Riv citronen fint ned i gryden. Krydr godt med salt og peber, kom endive og syltede løg ved, vend rundt et par gange og servér med koteletterne på siden. Velbekomme!