Frilands svinekotelet med majroer og grønkål

  • Koteletter
  • Majroer
  • Grønkål
  • Persille
  • Hvidløg
  • Kartofler
  • Citron

Start med at skrælle kartofler og majroer. Rib grønkålen af stilkene og skyl i rigeligt iskoldt vand. Del majroerne i kvarte og skær kartoflerne i både. Giv hvidløgene et let tryk med håndfladen, men lad skallen blive på. Kom kartofler, majroer og hvidløg i en gryde og fyld vand i til det næsten dækker. Lad det koge under låg, stille og roligt til kartoflerne er møre - ca. 15 min.  

Skyl persillen og hak den fint.  

Krydr koteletterne grundigt med salt og peber og steg dem ved høj varme 2 - 3 minutter på hver side. 

Når kartoflerne og majroerne er møre hælder du alt vandet væk, skruer ned for blusset og tilsætter grønkålen og et par spsk fulde god olie (oliven eller raps) til gryden, vender det hele rundt og lader det varme igennem et par minutter ved lav varme.   

Krydr det hele rigtig godt med fin salt og peber, tilsæt det hakkede persille og riv citronen fint henover. Servér med koteletter - Velbekomme!