Svinekæber med stuvet selleri og rosenkål

  •  Svinekæber
  •  Æble  
  •  Persille
  •  Selleri 
  •  Rosenkål 
  •  Laurbærblad
  •  Hvidløg
  •  Creme fraiche
  •  Citron

Fremgangsmåde

Start med at brune svinekæberne af i bunden af en gryde. Krydr godt med salt og peber, tilsæt laurbærblad og hvidløg og dæk med vand, eller en sjat vin hvis du har. Lad kødet småsimre under låg i ca. 90 min.

Skær selleriet i grove tern (ca. 2x2 cm). Pluk rosenkålen ud i blade. Når du når ind til hjertet og bladene bliver meget små, kan du snitte resten helt fint med en kniv. Hak persillen fint, snit også gerne lidt af persillestilkene med, de er fulde af smag. Sæt til side til senere.

Når kæberne har kogt i en god time kommer du selleriternene i en gryde og steger dem stille og roligt i en smule olie. De må gerne tage lidt farve, men de skal ikke være helt mørke. Skær æblet i fine tern og sæt til side. Når selleriternene er møre tilsætter du creme fraichen, godt med salt og peber og skallen fra citronen, fint revet. Træk gryden af varmen, tilsæt rosenkål, æbletern og persille, rør rundt et par gange og servér med svinekæberne. Velbekomme!