Onglet au Beouf med rødbede og grape

  •  Onglet 
  •  Kartofler  
  •  Dild
  •  Rødbede 
  •  Citron 
  •  Grape
  •  Kapers

 

Fremgangsmåde

Start med at gå kartoflerne efter for evt. sorte pletter og skær dem derefter ud store, rustikke  tern (ca. 2x2 cm). Kom dem i en gryde med vand, så det lige dækker og en smule salt. Vent med at tænde for gryden.

Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Hak kapersne fint og skræl grapen, ligesom man skræller en appelsin. Skær den i tynde skiver og del så hver skive i 4 - 5 stykker. Bland rødbede, kapers og grape og sæt til side til senere.

Hak hele dilden fint inklusiv stilkene og sæt til side.

Tænd for kartoflerne og kog dem stille og roligt til de lige er blevet møre, ca. 10 min. 

Varm en pande op til den er rygende varm, krydder køddet grundigt med salt og peber og steg det ca. 3 - 4 minutter på hver side. Kødet skal selvfølgelig ikke branke, men det er vigtigt at panden er meget varm! Lad kødet hvile 5 min.

Hæld vandet fra kartofler, tilsæt et par spsk god olie (raps eller oliven), godt med salt og peber, dilden og skallen fra citronen, revet fint. Tilsæt saften fra en halv citron til rødbedesalaten. Skær kødet i helt tynde skiver på tvær af kødfibrene og anret på en tallerken. Velbekomme!