Svinebryst med majroer og sellerimos

  • Svinebryst
  • Majroer
  • Selleri
  • Persille 
  • Æble  
  • Citron
  • Rosenkål

Start med at skrælle selleriet og majroerne og skær selleriet i grove klodser, ca. på størrelse med en tændstiksæske. Kom dem i en gryde med en smule salt og vand så det dækker. Sæt det over at koge stille og roligt. Læg majroerne til side til senere.

Skær kødet i tern ca. i en størrelse lidt mindre end en terning og steg dem ved mellem varme på en forvarmet pande. Det er vigtigt at kødet ikke “koger” på panden, men at det steger - undgå derfor at røre for meget i panden og hold temperaturen høj. Steg indtil kødet er gyldent og sprødt på alle sider. Ca. 20 min.

Skær majroen og æblet ud i små tern på størrelse med kødet. Snit rosenkålen helt fint. Hak persillen fint og riv citronen fint. Bland det hele i en skål.

Når sellerien er mør, hælder du vandet fra. Lad det dampe godt af for vand og mos den groft med en gaffel. Der må gerne være grove stykker selleri i - så mosen har noget struktur. Smag til med en god olie (raps eller oliven) og godt med salt og peber.

Servér mosen med det sprøde kød og majroe/æbledrys på toppen. Og en skive ristet rugbrød på siden, hvis du har. Velbekomme!