Hakkebøf med rødbeder, peberrod og valnødder

  • Hakkebøffer
  • Rødbede
  • Blodappelsin
  • Dild
  • Kartofler
  • Valnødder
  • Citron
  • Peberrod

Start med at skrælle kartofler og rødbeder. (Du kan sagtens undlade at skrælle kartoflerne,der er masser af smag i skrællen) Halvér kartofler og kom dem i en gryde med vand så det lige dækker og en smule salt. Sæt dem til at koge stille og roligt - de skal have ca. 20 minutter.

Riv rødbeden på den grove side af et råkostjern. Skræl blodappelsinen som en almindelig appelsin og skær den i tynde skiver. Fjern evt. hvidt ”kød” og del så skiverne i fire stykker. Hak dilden fint og hak ca. halvdelen af stilkene med, de er fulde af smag. 

Rist valnødderne på en tør pande, til de har taget en farve og hak dem groft. Bland det hele i en skål og tilsæt saft fra en 1/2 citron og et par spsk god olie (oliven eller raps). Krydr salaten grundigt med salt og peber lige inden servering.

Steg hakkebøfferne på en meget varm pande - ca. 4 minutter på hver side. giv dem 2 - 3 minutter længere hvis du ønsker bøffen gennemstegt. Krydr dem grundig med salt og peber.

Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt et par spsk god olie (oliven eller raps), krydr med salt og peber og vend det hele rundt et par gange. Riv peberoden ud over og servér med rødbedesalat og hakkebøf. Velbekomme!