Braiseret kalveskank med stegte gulerødder og oliven

  • Kalveskank
  • Oliven
  • Gulerødder
  • Persille
  • Kartofler
  • Hvidløg
  • Citron
  • Tomatpuré

Start med at brune skanken af ved høj varme, i en tykbundet gryde i en smule olie. Skru ned for gryden og tilsæt tomatpuré og tilsæt vand så det lige dækker kødet. Lad kødet simre stille og roligt under låg i ca. 90 min.

Vask kartofler og gulerødder grundigt, men behold skrællen på, den er fuld af smag. Del gulerødderne en gang på midten og skær dem ud i lange stave og skær kartoflerne i både. 

Hak persillen og oliven fint og riv citronen på den fine side at et rivejern. Bland i en lille skål og sæt den til side til senere.

Når kødet har kogt en times tid, sætter du en pande over ved middel varme. Tænk på at panden skal være stor nok til at gulerødder og kartofler kan lægge i et lag, uden at lægge oven på hinanden. Tilsæt først kartofler og lad dem stege på én side i ca. 5 minutter. Undgå at røre for meget i panden, da man så køler kartoflerne ned og man risikerer at de begynder at koge istedet for at stege. Sving kartoflerne rundt hurtigt, så stegeskorpen nu vender opad og tilsæt herefter gulerødder og hvidløgsfed (med skallen på). Skru evt. en smule op for panden, så at grøntsagerne stadig steger. 

Når grøntsagerne har fået en flot gylden farve og de er møre, krydrer du grundigt med salt og peber, tilsætter persille, citron og oliven og serverer med kødet ved siden af og evt. en smule af lagen fra gryden. Velbekomme!