CREMEDE HVEDEKERNER MED STEGT SPIDSKÅL, RISTEDE GRÆSKARKERNER OG SOLBÆR

I POSEN : • Spidskål • Hvedekerner • Græskarkerner • Solbær • Creme Fraiche • Skalotteløg • Hvidløg • Urter

ØVRIGE INGREDIENSER: • Salt/peber

FREMGANGSMÅDE (ca. 30 min.)

Start med at skylle hvedekernerne grundigt i en sigte. Kom dem i en gryde med rigeligt vand og et skud salt, bring gryden i kog og lad det simre ved mellem varme - ca. 20 min.

Sæt en tykbundet gryde over ved lav - mellem varme og rist græskarkernerne, til de har taget en smule farve. Tag dem op af gryden og tilsæt et par spsk god olie (oliven eller raps). Læg spidskålet med skærefladen nedad, og lad det stege helt stille og roligt, til det begynder at give efter og blive mørt - ca. 10 min. Det må gerne få en mørk stegeskorpe, men selvfølgelig ikke brænde på.

Snit skalotteløget og hvidløg helt fint. Når hvedekernerne er møre, sigter du dem og opbevarer dem i en tildækket skål. Tilsæt lidt olie og løgene til gryden og lad det sautere til det er mørt, uden at det tager farve. Kom kernerne tilbage i gryden, tilsæt creme fraiche og krydder grundigt med salt og peber. 

Pluk urterne ud i blade og hak dem et par gange.

Anret hvedekernerne med solbær og græskarkerner henover. Kom urterne henover det stegte spidskål og servér sammen med hvedekernerne. Velbekomme!