BRÆNDTE PORRER MED CREME FRAICHE, VALNØDDER OG LINSER

I POSEN : • Porrer • Valnødder • Linser • Laurbærblad • Hvidløg • Creme Fraiche • Løvstikke

ØVRIGE INGREDIENSER: • Salt/peber • Oliven eller rapsolie

FREMGANGSMÅDE (ca. 30 min.)

Start med at skylle linserne grundigt i en sigte. Kom dem i en gryde med rigeligt vand, et skud salt, laurbærblade og hvidløgsfed. Kog dem stille og roligt under låg til de lige nøjagtig er møre. Ca. 25-30 min. 

Mens linserne koger, vasker du porrerne grundigt. Læg porrerne på en tør pande ved mellem til høj varme og lad dem stege på alle sider indtil, de mærkes helt møre og slipper en kniv. Mindst 10-15 minutter. Dette indebærer, at porrerne bliver helt sorte og brændte udenpå, og det er også meningen.

Rist valnødderne på en tør pande til de tager en smule farve og hak dem groft. Snit løvstikken fint, både stilke og blade.

Hæld vandet fra linserne og smag dem til med salt og peber og et skud god olivenolie.

Snit forsigtigt porrerne op på langs og fjern det yderste sorte lag. Tag det inderste af porren ud og krydr den med salt og peber og anret med linser, valnødder og løvstikke. Kom til sidst en skefuld creme fraiche på tallerkenen. Velbekomme!