Svinekæber med bagte løg og kartofler

 

Ingredienser:

  • 4 Svinekæber
  • 1 Rødløg
  • 6 fed Hvidløg
  • 2 Rodfrugter
  • Tomatpure
  • 2 - 3 Kartofler
  • Persille
  • 2 Laurbærblade
  • Salvieblade
  • 1 Citron

Start med at vende kæberne i mel (melet kan undværes hvis du ikke har noget, det er kun for at give saucen en smule konsistens til sidst) og brun dem af i bunden af en gryde. Vælg en gryde der passer til mængden af kæber. De skal kunne ligge i et lag men gerne fylde bunden af gryden ud. Når kæberne er brunet af, tilsætter du tomatpure, og lader det stege lidt med, ca. 1 minut. Tilsæt laurbærblade og vand (eller rødvin hvis du har) til det dækker 3/4 af kødet og lad det småsimre under låg i ca. 90 min.

Skræl kartofler, rodfrugter og løg. Skær kartoflerne i grove både, del rodfrugterne i 2 - 3 lige store stykker og halvér rødløgene. Tænd ovnen på 180 grader. Kom det hele i et ildfast fad sammen med hvidløg (lad dem gerne blive i skallen) og salvieblade. Krydder det hele grundigt med salt og peber og vend det i en smule god olie (oliven eller raps). Dæk med sølvpapir. Sæt det i ovnen når kæberne har fået 45 min. Lad det bage i ca. 30 min og fjern derefter sølvpapiret og giv det 15 min. mere.

Hak persillen fint med en kniv og riv citronen på et fint rivejern.

Tag kæberne op når de er færdige, kog lagen ind til ca. det halve, smag til med salt og peber og evt. citronsaft. Servér med bagte grøntsager toppet med hakket persille og citronskal. Velbekomme!