Onglet au Boeuf med rosenkålssalat

Ingredienser:

  • 2 Onglet
  • 8 Rosenkål
  • 1 Æble
  • Dild
  • 4-5 kartofler
  • 1 Citron

Start med at sætte et stort ildfast fad i ovnen (tænk på at alle kartoflerne skal kunne være der uden at de ligger oveni hinanden) ved 200 C med 4 spsk olie i bunden.  

Skræl kartoflerne og skær dem i store både og sæt dem over at koge i en gryde med rigeligt vand med salt. Når kartoflerne begynder at blive halvmøre og mele, (ca 10 - 15 min) hælder du vandet væk og lader dem dampe fri for resterende vand, et par minutter. Ryst gerne kartoflerne forsigtigt i gryden, så overfladen brydes.  

Skær stokken i bunden af rosenkålen af og pluk dem ud i blade. Når du når helt ind til hjertet, kan du snitte det helt fint med en kniv. Skær æblet i små tern og hak dilden helt fint. Brug ca. halvdelen af stilkene fra dilden også og snit helt fint, de er fulde af smag. Riv citronen fint og bland det hele i en skål til senere.    Kom kartoflerne forsigtigt ned i det varme fad og steg dem i ovnen til de er gyldne og sprøde, ca. 25 minutter. (Hvis man kommer kartoflerne i et koldt fad med kold olie, vil de blot suge alt olien og blive bløde. På den her måde får man en meget sprødere kartoffel)  

Mens kartoflerne er i ovnen sætter du en pande over på højeste varme. Når panden er godt varm steger du kødet 3 - 4 minutter på hver side. Lad det hvile et par minutter inden servering.  

Til allersidst marinerer du rosenkålsalaten i saften fra en halv citron og en god olie (raps eller oliven). Skær kødet i helt tynde skiver på tværs af fibrene og krydder grundigt med salt og peber. Velbekomme!