Stegt spidskål med oliven og grøn mos

  • 1/2 spidskål
  • 4 kartofler
  • Grønkål
  • Ost
  • Persille
  • Citronskal
  • Oliven

Start med at skrælle kartoflerne, rib grønkålen af stilkene og pluk persillen ud i blade. Sæt kartoflerne over at koge i rigeligt vand med salt. De skal koge ca. 25 min. Snit grønkålen fint. Lad grønkål og persille koge med i gryden når der er 5 minutter til de er færdige.  

Kom spidskålet i en gryde med en mængde vand, der lige dækker bunden af gryden. Tilsæt et par spsk olie og en smule salt. Når kartofler har kogt 10 min. tænder du under spidskålet. Lad det dampe under låg i ca. 3-4 minutter - fjern derefter låget og lad vandet fordampe. Lad nu kålen stege i olien til den er flot gylden. Riv citronen og osten henover kålen.  

Mos kartoflerne, grønkålen og persillen groft med en gaffel eller et piskeris og smag den til med rigelig god olie (oliven eller raps) eller smør, salt og peber.  

Anret det stegte spidskål med oliven og mosen ved siden af.

Velbekomme!