Nyretapper med stegt rosenkål, æbler og salvie

  • 1 - 2 nyretapper
  • 250g rosenkål
  • 1 æble
  • 4 kartofler
  • 5 fed hvidløg
  • Laurbærblade
  • 1 citron
  • Salvieblade

Braiserede nyretapper:

Brun nyretapperne godt af i bunden af en gryde. Tilsæt laurbærblade og 3 fed hvidløg og dæk med vand. Lad det småsimre i to timer til de er møre.  

Bagte kartofler:

Vask kartoflerne, gå dem efter for evt. små sorte prikker og skær dem i grove både. Kom dem i et stort ildfast fad med et 3 hele fed hvidløg, salvieblade, en god olie (raps eller oliven) og godt med salt og peber. Sæt det ind og bage ved 180 C. i ovnen når nyretapperne har kogt ca. en time.

Rosenkål:

Ca. 15 min nyretapperne er færdige, lægger du rosenkålen i koldt vand et par minutter. Dette vil friske dem op og gøre dem mere saftige når de er stegt. Skær imellemtiden æblet i små tern og riv citronen på et fint rivejern.

Tag kålen op af vandet og dryp den af. Nip bunden af og fjern det yderste lag blade. Skær rosenkålen over på midten på langs og steg dem stille og roligt på en mellemvarm pande i ca. 5 min. De må godt tage en lille smule farve, men må ikke branke. Krydder med salt, citronskal og æbletern og servér sammen godt krydrede (salt og peber) nyretapper og bagte kartofler. 

Velbekomme!