Nakkekoteletter med porre, kapers og dild

  • Nakkekoteletter
  • 2 fed hvidløg
  • 1/4 dbt dild
  • 2 porrer
  • Kapers
  • 1 citron Grønkål

Sæt en pande på komfuret ved høj varme. Tilsæt en smule olie. Krydder koteletterne grundigt med salt og peber og brun dem 1 min på hver side, til de er gyldne og karamelliserede. Tag dem af igen og læg dem til side.  

Skær et kryds ca. 3 cm ned i toppen af porrerne så toppen bliver delt i fire dele og du lettere kan få vand ned mellem bladene. Skyl dem grundigt, kom dem i en gryde med vand, så de er dækkede halvt. Tilsæt de to fed hvidløg, godt med salt og riv citronen, på den fine side af et rivejern, ned i vandet. Vent med at sætte gryden over.  

Rib grønkålen af stilkene, skyl den i iskoldt vand og snit den fint med en kniv.  

Hak dild og kapers fint. Bland det i en skål sammen med 1/2 dl olie og saften fra citronen. Bemærk at mængden af olie her er til 2 personer. Hvis du laver til flere eller færre skal du lige justere derefter.   

Sæt porrerne over at koge under låg og kog dem til de er helt møre, ca. 10 min.

Samtidig med porrerne koger, steger du koteletterne på panden ved mellem varme 3 min på hver side. Når porrerne er færdige, hælder du vandet fra gryden og tilsætter grønkålen et øjeblik, så det lige bliver varmet igennem kort. Anret porrerne med kapersdressingen og grønkål på toppen og kotelletten ved siden af.

Velbekomme!